3-daagse basistraining NLP

“We zien de dingen niet zoals ze zijn,
we zien ze zoals wij zijn.
“- Anaïs Nin –

Voor wie verder wil groeien op het gebied van persoonlijk- en professioneel leiderschap.

Drie dagen waarin je kennis maakt met een aantal basismodellen uit het Neuro Linguïstisch Programmeren.  Je vergroot je persoonlijk- of professioneel leiderschap doordat je meer bewuste keuzes kan maken in je communicatie en meer inzicht krijgt in wat belangrijk voor je is.

NLP
Neuro Linguïstisch Programmeren is een praktische methodiek. Het stelt je in staat om je sneller bewust te worden van wat er speelt en waar je invloed op heb. En ondanks dat er veel verhalen en meningen zijn over NLP is voor mij de kern van de methodiek het vergroten van keuzemogelijkheden voor jezelf en anderen. Ik ervaar NLP als zeer waardevol om te groeien in het omgaan met wat je in het leven (privé en werk) en in de interactie met anderen tegenkomt.
Mocht je in de gelegenheid zijn om een volledige practitioneropleiding te volgen, dan zal die je uiteraard meer opleveren dan deze driedaagse training. Voel je vrij om me daar over te bellen. Mocht je een belangrijke basis mee willen krijgen op het gebied van gedrag en communicatie, dan is de basistraining een waardevolle investering.

Opbrengst van de 3-daagse basistraining:

Inzicht in de verschillende aspecten die een rol spelen in communicatie en gedrag.

Inzicht in de wisselwerking tussen onze gedachten, onze stemming, onze lichaamstaal en interne fysiologische reacties.

Bewustwording over het effect van je communicatie.

Inzicht in de wijze waarop je contact kan maken waarin sprake is van wederzijds respect, zodat alles besproken kan worden.

Een set krachtige gedachten die je blik op communicatie en samenleving of -werking verruimen en daarmee meer rust creëren.

Een wijze om je (nog) meer bewust te worden van jouw drijfveren, waardoor je meer Flow kan creëren.

Inzicht in de verschillende zienswijze die we kunnen gebruiken en die je bewust in kan zetten als een situatie om een andere blik vraagt.

Manieren om beter aan te sluiten op verschillende communicatiestijlen.

Inzicht in de wijze waarop taal belemmerend en versterkend kan werken.

Wat aan bod komt:

  • Het Communicatiemodel: Inzicht in de mentale- en lichamelijke aspecten die een rol spelen in ons gedrag en onze communicatie. Over de invloed van ons denken en doen op onze stemming en ons handelen.
  • De Neurologische Niveaus in communicatie: Een waardevol verander- en analysemodel. Inzicht in de verschillende niveaus van communicatie stelt je in staat om, in situaties die (nog) niet goed verlopen, keuzes te maken om de gewenste verandering te realiseren.
  • Vooronderstellingen: Onze vooronderstellingen beïnvloeden onze kijk op onszelf, op anderen en op onze samenleving. De vooronderstellingen van NLP zijn een set gezichtspunten die onze kijk op onszelf, anderen en het (samen)leven versterken.
  • Representatiesystemen: We hebben verschillende voorkeuren om informatie op te slaan en ons te uiten. Door deze beter te herkennen kunnen we onze communicatie beter op elkaar afstemmen.
  • Rapport:  Het realiseren we contact waarin sprake is van onderling vertrouwen en respect voor elkaars zienswijze. Een krachtig model om onderlinge verschillen te overbruggen.
  • Waarneemposities: Een waardevolle manier om je inlevingsvermogen te gebruiken en te vergroten. Tevens een manier om te reflecteren en je lerend vermogen uit te breiden.
  • Het Outcome-model: Het Outcome-model geeft inzicht in de verschillende aspecten die een rol spelen bij het realiseren van een doel.
  • Taalgebruik: Met taal geven we woorden aan onze ervaringen. De taal die we gebruiken kan versterkend werken, maar ook beperkend. Inzicht in deze werking geeft je de mogelijkheid om bewuster keuzes te maken in je taalgebruik naar jezelf en naar anderen.

De opleidingsdagen:
Tijdens de opleidingsdagen is er afwisseling tussen theorie, oefenen en het uitwisselen van ervaringen en ideeën. Je ontvangt een reader waarin je je oefeningen kan opslaan en waarin je thuis de theorie terug kan lezen. Door ervaringen onderling uit te wisselen krijg je steeds meer idee hoe jij de inzichten en oefeningen in kan zetten in je werk en leven.

Interesse:
Deze training verzorg ik op verzoek van een groep deelnemers, dat kan professioneel, maar ook particulier worden aangevraagd. In overleg bepalen we de data en de accommodatie. De beste dynamiek is bij minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Neem contact met me op als je meer wilt weten en een prijsindicatie wilt ontvangen.

Geschiedenis NLP:
NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)  is voortgekomen uit de vraag: Hoe doen wij wat we doen?

De grondleggers Richard Bandler en John Grinder hebben onderzocht wat je moet begrijpen van iemand anders om hetzelfde te kunnen doen als die ander. Zij noemden dit modelleren (model-leren).  Doordat NLP daarmee inzicht geeft in andermans gedrag, geeft het ook inzicht in onze eigen gedrag. NLP richt zich op versterkend en verruimend gedrag. Het biedt concrete handvatten om in je leven en je werk meer bewuste keuzes te maken in je wijze van reageren. Het versterkt je communicatie en geeft inzichten die je in kan zetten om je leven en werk meer bewust vorm te geven.

Binnen de naam Neuro Linguïstisch Programmeren heeft de term Neuro betrekking op de wijze waarop wij onze omgeving waarnemen met onze vijf zintuigen. Linguïstisch verwijst naar hoe wij onze ervaringen betekenis geven met onze taal. Zowel de taal die wij met anderen spreken als onze innerlijke taal waarmee we dingen benoemen en tegen onszelf spreken. Programmeren refereert aan de wijze waarop we onze ervaringen structureren en opslaan in o.a. de vorm van herinneringen, overtuigingen en waarden. De term ‘programmeren’  verwijst naar hoe we kunnen veranderen.

Veel van wat we doen, doen we onbewust. We weten vaak niet goed waarom we eigenlijk de dingen doen zoals we die doen. We doen ze ‘gewoon’, zelfs als we er niet tevreden mee zijn. Door meer inzicht te krijgen in wat je beweegt, krijg je meer mogelijkheden om patronen te doorbreken en bewuste keuzes te maken.

Data's

Basistraining 2-2016 4, 5 en 19 november 2016

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief met verhalen, inspiratie en aanbod