Vervolgtraining NLP

Een verdere verdieping in gedrag en communicatie

Omdat NLP nog zoveel meer te bieden heeft is er een vervolg op de basistraining. Voor iedereen die de basistraining heeft gedaan en zich verder wil verdiepen in wat werkt op het gebied van communicatie en gedrag.

Opnieuw gaan we op drie dagen aan de slag met het gedachtegoed van NLP en verdiepen we ons weer in een aantal structuren die van invloed zijn op de kwaliteit van onze communicatie en de wijze waarop wij contact maken met anderen. Ook deze drie dagen zullen weer bijdragen aan meer bewustwording en daarmee meer keuzes geven in hoe je je leven en/of werk vorm geeft.

Wat o.a. aan bod zal komen:
Zintuiglijke scherpzinnigheid: Nóg beter waarnemen hoe het tijdens onze communicatie met de ander gaat.

Taal: Het meta-model van Viriginia Satir; Welke vragen kan je stellen aan jezelf en anderen om tot meer inzicht te komen in het wereldmodel van jezelf en van anderen? Een krachtige manier om taal versterkend te laten zijn.

Oogpatronen: Hoe oogbewegingen gerelateerd zijn aan waar we onze interne informatie vandaan halen. Hierdoor kunnen we nog beter afstemmen in interactie.

Submodaliteiten: De kleinste ‘bouwstenen’ van onze gedachte/interne voorstelling. Over hoe we door hen te veranderen onze stemming kunnen veranderen. Een waardevolle bewustwording waar het gaat om hoe we ons stemming zelf kunnen beïnvloeden!

Herkaderen: Hoe kunnen we, door op een andere manier naar iets te kijken, een ander betekenis geven aan onze ervaringen …………..de kunst van het ‘omdenken’. Tevens een prachtige manier om met meer humor naar onze persoonlijke interpretaties te kijken en ze te relativeren! Maar ook waardevol als het gaat om bij je zelf en anderen ruimte te creëren in belemmerende gedachtes en ideeën.

De vervolgcursus kan georganiseerd worden na het volgen van de basistraining. 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief met verhalen, inspiratie en aanbod